Krydret siciliansk kylling

Krydret siciliansk kylling

Lær hvordan du lager en smakfull spicy sicilian chicken med enkle steg. Perfekt for en rask og velsmakende middag. Enkel oppskrift med autentiske smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 røde løk, delt i båter
  • 2. 1/3 kopp uten stein oliven med olje, sort
  • 3. 8 til 12 tørkede chili, for eksempel cayenne eller arbol, delt i to
  • 4. 6 laurbærblader
  • 5. 1 appelsin, delt i to
  • 6. 8 kyllinglår med skinn og bein (ca. 900 gram)
  • 7. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 8. Koshersalt

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser en rist i den øvre tredjedelen av ovnen og forvarm til 250 grader Celsius. Legg løk, oliven, chili og laurbærblad på et stekebrett med kant. Kutt den halve appelsinen i båter og legg dem på stekebrettet.
  2. 22. Fordel kyllinglårene jevnt med skinnsiden opp på stekebrettet, oppå de andre ingrediensene. Drypp over olivenolje og press saften av den gjenværende appelsinen over. Krydre med salt.
  3. 33. Stek til kyllingen er gjennomstekt og skinnet er sprøtt og gyllent, ca. 30 til 35 minutter. Kast laurbærbladene. Server kyllingen med løk, oliven, appelsinbåtene og stekesjyen.