Libanesiske meze-retter Fattoush Hummus Baba Ghanoush
oppskrifter på tradisjonelle lebanske mezza-retter som fattoush, hoummus og baba ghannouj. perfekt for å dele og nyte autentiske smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper revet salat (romaine og/eller iceberg)
- 2. 1 stor eller 2 små agurker, i små terninger
- 3. 2 mellomstore tomater, hakket
- 4. 1/2 kopp hakket persille, kun blader, ingen stilker
- 5. 1/4 kopp hakket mynteblader, ingen stilker
- 6. 1/2 til 1 grønn paprika, i terninger
- 7. 1 bunt grønn løk, finhakket
- 8. 1/2 teskje sumac
- 9. 2 pitabrød, ristet til gyllen brunfarge, brutt i biter på størrelse med en kvart
- 10. 1/2 kopp sitronsaft
- 11. 1/2 kopp olivenolje
- 12. 2 til 4 hvitløksfedd
- 13. 1 teskje salt
- 14. En klype pepper
- 15. 2 bokser (ca. 450 g hver) kikerter, drenert, lagre væsken
- 16. 4 til 6 hvitløksfedd
- 17. 1 1/2 teskje salt
- 18. 3/4 kopp tahini (sesampasta)
- 19. 1/2 kopp (eller mer) sitronsaft
- 20. 1 stor aubergine
- 21. 2 hvitløksfedd
- 22. 1 teskje salt
- 23. 1/4 til 1/3 kopp tahini
- 24. 1/4 kopp sitronsaft
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle blander du alle ingrediensene til dressingen godt.
- 22. Legg alle salatingredienser i en stor bolle og vend dem med ½ til 1 kopp dressing. Server umiddelbart.
- 33. Sil og tørk kikerter. Ha hvitløk i en foodprocessor og finhakk. Tilsett kikerter og finhakk, og skrap ned sidene. Tilsett salt, tahini og sitronsaft. Bland. Smak til. Tilsett nok av kikertevannet til å oppnå en tykk, kremet konsistens. Du skal kunne lage en fordypning i hummusen med bakkanten av en skje. Smak igjen og juster med mer sitron eller salt etter behov.
- 44. Server på et fat og pynt med reddiker, tomatroser, reserverte kikerter, persille og eventuelt cayennepepper. Server med olivenolje og fersk pitabrød.
- 55. Skjær auberginen i to på langs og legg den opp ned på et smurt, aluminiumsfoliebelagt stekebrett. Sett den under grillen til skallet er svartbrent og det indre kjøttet er mykt (15 til 30 minutter). Skrap ut auberginen og legg den i en bolle for å avkjøle, helst i kjøleskapet i flere timer. Hell av overflødig væske før bruk.
- 66. I en foodprocessor finhakk hvitløk, og skrap ned sidene. Tilsett aubergine, salt og ¼ kopp tahini. Kjør foodprocessoren til blanding. Tilsett sakte sitronsaft. Smak til. Juster med mer salt, sitron eller tahini etter behov.
- 77. Server på et grunt fat og pynt med hakket persille, små auberginer, tomat- eller reddikroser. Server med libanesisk pitabrød.