
Krydrede reker med to sauser
oppskrift på spicy reker servert med to deilige sauser. perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. I en glassform, vend reker med hvitløk, chili og olivenolje. Dekk til og la det marinere i kjøleskapet i minst 24 timer. Forvarm grill eller grillelement, og kok rekene, pensle dem av og til med marinaden, i 2 til 3 minutter på hver side.
- 33. Rist frø og pepperkorn i en tørr stekepanne. Overfør til en krydderkvern og kvern dem. Overfør til en food processor og tilsett shallots, hvitløk, ingefær, limeskall og -saft, sitronskall, koriander, basilikum og chili, og kjør til en jevn pasta. Krydre med salt og pepper. På dette tidspunkt kan blanturen oppbevares i en lufttett beholder i opptil én uke. I en bolle, bland curry-blandingen med yoghurt og limesaft. Rør om.
- 44. I en kjele, kombiner tomater, sukker, salt, garam masala, serrano, hvitløk, ingefær og limeskall. Kok opp. Senk varmen og la det småkoke i 5 minutter. Overfør til en food processor og kjør til en glatt puré, tilsett olje underveis. Kjør til en jevn konsistens. Krydre etter smak, og avslutt med litt sitronsaft.