Krydrede reker med to sauser

Krydrede reker med to sauser

oppskrift på spicy reker servert med to deilige sauser. perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund jumbo-reker, skrelte og rensede, med halen på
  • 2. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 3. 1 spiseskje finhakket fersk rød cayennepepper, uten frø
  • 4. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 5. Grøn karrysauce, oppskrift følger
  • 6. Tomat chutneysaus, oppskrift følger
  • 7. 2 teskjeer korianderfrø
  • 8. 1/2 teskje spisskummenfrø
  • 9. 1/2 teskje hele svart pepperkorn
  • 10. 1 spiseskje finhakkede sjalottløk
  • 11. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 12. 2 teskjeer hakket ingefær
  • 13. 1 lime, revet skall og saftet
  • 14. 1/2 sitron, revet skall
  • 15. 2 spiseskjeer hakkede korianderblader
  • 16. 2 spiseskjeer hakket basilikum
  • 17. 2 serrano-chili, uten stilk og frø, hakket
  • 18. Salt og nykvernet svart pepper
  • 19. 1 kopp naturell yoghurt, avrent
  • 20. 1/2 pund tomater, skrelte, uten frø og grovhakket (ca. 2 kopper)
  • 21. 1 spiseskje sukker
  • 22. 1/2 teskje salt
  • 23. 1 teskje garam masala
  • 24. 1 serrano-chili, uten frø, grovhakket
  • 25. 1 hvitløksfedd
  • 26. 2 teskjeer finhakket ingefær
  • 27. 1 lime, revet skall og saftet
  • 28. 1 spiseskje peanøttolje
  • 29. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 30. 1 til 2 spiseskjeer sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. I en glassform, vend reker med hvitløk, chili og olivenolje. Dekk til og la det marinere i kjøleskapet i minst 24 timer. Forvarm grill eller grillelement, og kok rekene, pensle dem av og til med marinaden, i 2 til 3 minutter på hver side.
  3. 33. Rist frø og pepperkorn i en tørr stekepanne. Overfør til en krydderkvern og kvern dem. Overfør til en food processor og tilsett shallots, hvitløk, ingefær, limeskall og -saft, sitronskall, koriander, basilikum og chili, og kjør til en jevn pasta. Krydre med salt og pepper. På dette tidspunkt kan blanturen oppbevares i en lufttett beholder i opptil én uke. I en bolle, bland curry-blandingen med yoghurt og limesaft. Rør om.
  4. 44. I en kjele, kombiner tomater, sukker, salt, garam masala, serrano, hvitløk, ingefær og limeskall. Kok opp. Senk varmen og la det småkoke i 5 minutter. Overfør til en food processor og kjør til en glatt puré, tilsett olje underveis. Kjør til en jevn konsistens. Krydre etter smak, og avslutt med litt sitronsaft.