
Hummer- og grapefruktssalat
Lær hvordan du lager en deilig lobster and grapefruit salad. En lett og forfriskende forrett perfekt for sommermåltider. En rask oppskrift for en smakfull start.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. Kosher salt
- 2 levende hummer, ca. 675 g hver
- 2 store grapefrukter
- 1 avokado
- En klype sitronsaft
- 2 til 3 grønne løk
- 2 håndfuller ferske flatbladede persilleblader
- 2 spiseskjeer mandel-, hasselnøtt- eller valnøttolje
- 1 spiseskje olivenolje
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en veldig stor kjele med vann. Salt vannet og legg hummeren i hodet først. Sett på lokket og kok til den er lys rød og kokt, ca. 12 minutter. Sil av vannet og skyll under kaldt vann.
- 2Mens hummeren koker, skrell grapefruktene raskt, først av toppen og bunnen, deretter skrellen rundt dem, og fjern alt av det hvite. Skjær grapefruit-segmentene i en stor bolle med en kniv for å fange opp saften, og press ut resten av saften fra membranen ned i bollen.
- 3For å fjerne hummerkjøttet, vrid av klørne. Bruk baksiden av en kokkekniv for å knekke begge sidene av klørne. Trekk av skallet og legg til side. Bruk en pinne for å trekke ut kjøttet av de rørformede beina som er festet til klørne. Nå, vrid av halen fra kroppen. Legg den flatt på siden og trykk ned for å knekke midten. Trekk ut kjøttet. Kast kroppen og skallet, eller bruk det til å lage hummerbisque.
- 4Hakk hummerkjøttet i store biter til salaten og legg det i grapefrukten. Skrell avokadoen og legg den i bollen, sammen med en generøs skvis sitron for å bevare fargen. Hakk den grønne løken, inkludert de grønne delene, og tilsett sammen med persillebladene. Tilsett oljen og krydre med salt og pepper.
- 5Vend alt forsiktig sammen. Smak til og juster krydderet (og tilsett litt sitronzest hvis du ønsker), og server.