Hummer- og grapefruktssalat

Hummer- og grapefruktssalat

Lær hvordan du lager en deilig lobster and grapefruit salad. En lett og forfriskende forrett perfekt for sommermåltider. En rask oppskrift for en smakfull start.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2 levende hummer, ca. 675 g hver
  • 2 store grapefrukter
  • 1 avokado
  • En klype sitronsaft
  • 2 til 3 grønne løk
  • 2 håndfuller ferske flatbladede persilleblader
  • 2 spiseskjeer mandel-, hasselnøtt- eller valnøttolje
  • 1 spiseskje olivenolje
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en veldig stor kjele med vann. Salt vannet og legg hummeren i hodet først. Sett på lokket og kok til den er lys rød og kokt, ca. 12 minutter. Sil av vannet og skyll under kaldt vann.
  2. 2Mens hummeren koker, skrell grapefruktene raskt, først av toppen og bunnen, deretter skrellen rundt dem, og fjern alt av det hvite. Skjær grapefruit-segmentene i en stor bolle med en kniv for å fange opp saften, og press ut resten av saften fra membranen ned i bollen.
  3. 3For å fjerne hummerkjøttet, vrid av klørne. Bruk baksiden av en kokkekniv for å knekke begge sidene av klørne. Trekk av skallet og legg til side. Bruk en pinne for å trekke ut kjøttet av de rørformede beina som er festet til klørne. Nå, vrid av halen fra kroppen. Legg den flatt på siden og trykk ned for å knekke midten. Trekk ut kjøttet. Kast kroppen og skallet, eller bruk det til å lage hummerbisque.
  4. 4Hakk hummerkjøttet i store biter til salaten og legg det i grapefrukten. Skrell avokadoen og legg den i bollen, sammen med en generøs skvis sitron for å bevare fargen. Hakk den grønne løken, inkludert de grønne delene, og tilsett sammen med persillebladene. Tilsett oljen og krydre med salt og pepper.
  5. 5Vend alt forsiktig sammen. Smak til og juster krydderet (og tilsett litt sitronzest hvis du ønsker), og server.