Grillet laks innpakket i bananblad

Grillet laks innpakket i bananblad

Lær hvordan du griller laks innpakket i bananblad for en smakfull og sunn middagsrett. Enkel oppskrift med tips for perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp lavsaltet soyasaus
  • 2. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 3. 4 lime, presset
  • 4. 1 rød chili, delt i to
  • 5. 1 (1 tomme) fersk ingefær, delt i to
  • 6. 1/4 kopp hakkede ferske korianderblader
  • 7. 2 lime, delt i to
  • 8. 1/4 kopp lavsaltet soyasaus
  • 9. 2 røde chili, hakket
  • 10. 1 (2 tommer) fersk ingefær, skivet i tykke skiver
  • 11. 1/2 bunt fersk koriander
  • 12. 1/2 bunt fersk mynte
  • 13. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 14. 1 (4 pund) hellaks, renset og skrellet
  • 15. 1 stor bananblad

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag dippesausen: Bland alle ingrediensene i en bolle. La den stå og trekke slik at smakene utvikler seg mens fisken koker.
  2. 22. Forvarm grillen. Press limesaften i en stor bolle og kast inn halvdeler av lime. Tilsett soyasaus, chili, ingefær, koriander og mynte; krydre med salt og pepper, og rør godt.
  3. 3Plasser laksen midt på bananbladet og fyll den med limeblandingen. Brett bananbladet over fisken slik at den er helt innpakket, og bind det sammen med kjøkkenstrikk.
  4. 4Legg det på en middels varm grill. Kok til fisken er gjennomkokt, omtrent 35 til 40 minutter. Server med dippesausen.