
Gammeldags potetsalat
lær hvordan du lager en smakfull gammeldags potetsalat med en enkel oppskrift. perfekt til sommerfesten eller som tilbehør til grillmaten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund jevnstor kokte poteter
- 3 spiseskjeer eplesidereddik
- 1 teskje salt
- 3/4 kopp hakket selleri
- 1/2 kopp hakket hvit løk
- 3 store hardkokte egg, hakket
- 1 kopp majones
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Dekk potetene med kaldt, saltet vann slik at vannet dekker dem med omtrent 5 cm i en 3-liters kjele, og la dem småkoke uten lokk til de er akkurat møre, ca. 15 til 25 minutter, avhengig av størrelsen på potetene. Sil av vannet i en sil og la dem avkjøle litt.
- 2Mens potetene småkoker, visp sammen eddik og salt i en stor bolle til saltet er oppløst.
- 3Når potetene er akkurat kalde nok til å håndteres, skrell dem og skjær dem i 2,5 cm store biter. Legg dem i eddiken blandingen etter hvert som du skjærer, og vend forsiktig med en slikkepott for å blande. La dem avkjøle til romtemperatur, tilsett deretter de resterende ingrediensene samt salt og pepper etter smak, og vend forsiktig for å blande. Server ved romtemperatur eller avkjølt.