Gammeldags potetsalat

Gammeldags potetsalat

lær hvordan du lager en smakfull gammeldags potetsalat med en enkel oppskrift. perfekt til sommerfesten eller som tilbehør til grillmaten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund jevnstor kokte poteter
  • 2. 3 spiseskjeer eplesidereddik
  • 3. 1 teskje salt
  • 4. 3/4 kopp hakket selleri
  • 5. 1/2 kopp hakket hvit løk
  • 6. 3 store hardkokte egg, hakket
  • 7. 1 kopp majones
  • 8. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Dekk potetene med kaldt, saltet vann slik at vannet dekker dem med omtrent 5 cm i en 3-liters kjele, og la dem småkoke uten lokk til de er akkurat møre, ca. 15 til 25 minutter, avhengig av størrelsen på potetene. Sil av vannet i en sil og la dem avkjøle litt.
  2. 22. Mens potetene småkoker, visp sammen eddik og salt i en stor bolle til saltet er oppløst.
  3. 33. Når potetene er akkurat kalde nok til å håndteres, skrell dem og skjær dem i 2,5 cm store biter. Legg dem i eddiken blandingen etter hvert som du skjærer, og vend forsiktig med en slikkepott for å blande. La dem avkjøle til romtemperatur, tilsett deretter de resterende ingrediensene samt salt og pepper etter smak, og vend forsiktig for å blande. Server ved romtemperatur eller avkjølt.