
Karamellisert epleflan
Lær hvordan du lager en deilig karamellisert eple flan. Enkel oppskrift på en søt og kremet dessert, perfekt for høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1/3 kopp sukker
- 2 spiseskjeer vann
- 3 spiseskjeer smør
- 2 pund Granny Smith epler, skrellet, kjernet og grovhakket
- 1/2 kopp brandy
- 6 egg
- 1/2 kopp sukker
- 1 teskje kanel
- 1 kopp fløte og melk (halv og halv)
Fremgangsmåte
- 1Legg sukkeret i en kjele, og fukt det med vannet uten å røre. Kok opp og kok til det er lyst gyllent. Hell umiddelbart karamellen i en form som rommer 8 til 9 kopper (en kakeform går også bra), og sving og vipp formen for å dekke den med karamell, også på veggene.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3I en stor stekepanne, smelt smøret og la det skumme. Tilsett eplene og kok på middels lav varme, dekket, i 15 minutter. Tilsett brandy og flamber det, og fortsett å koke, rist pannen, i ca. 2 minutter.
- 4I en stor bolle, visp sammen egg, sukker og kanel. Rør inn halv og halv og eplene. Hell denne eggekremen i karamellformen og stek i et vannbad i 50 minutter, eller til en kniv kommer ut ren. Ta flanen ut av ovnen og la den avkjøle til romtemperatur. Kjør en kniv rundt kanten av formen, og snu deretter flan ut på et serveringsfat. Hell eventuelt karamellsaus fra formen over flanen.