
Verdens beste lasagne
oppskrift på verdens beste lasagne som er enkel å lage og full av smak. perfekt for familietreff eller helgemiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund søt italiensk pølse
- 3/4 pund magert kjøttdeig av storfe
- 1/2 kopp finhakket løk
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1 (28 unse) boks knuste tomater
- 2 (6 unse) bokser tomatpuré
- 2 (6,5 unse) bokser hermetisk tomatsaus
- 1/2 kopp vann
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 1 1/2 teskje tørkede basilikumblader
- 1/2 teskje fennikelfrø
- 1 teskje italiensk krydderblanding
- 1 spiseskje salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 4 spiseskjeer hakket frisk persille
- 12 lasagnenudler
- 16 unse ricottaost
- 1 egg
- 1/2 teskje salt
- 3/4 pund mozzarellaost, skivet
- 3/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1I en nederlandsk ovn, kok pølse, kjøttdeig, løk og hvitløk på middels varme til det er godt brunt. Rør inn knuste tomater, tomatpuré, tomatsaus og vann. Krydre med sukker, basilikum, fennikelfrø, italiensk krydderblanding, 1 ss salt, pepper og 2 ss persille. La det småkoke under lokk i omtrent 1 1/2 time, av og til omrøring.
- 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok lasagnepasta i det kokende vannet i 8 til 10 minutter. Sil av pastaen og skyll med kaldt vann. I en blandingsbolle, bland ricottaost med egg, resten av persillen og 1/2 ts salt.
- 3Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
- 4For å montere lasagnen, fordel 1 1/2 kopper kjøttsaus i bunnen av en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form. Legg 6 lasagneplater langsomt over kjøttsausen. Fordel halvparten av ricottablandingen over platene. Topp med en tredjedel av mozzarellaskivene. Skje 1 1/2 kopper kjøttsaus over mozzarellaskivene, og dryss over 1/4 kopp parmesanost. Gjenta lagene, og topp med resten av mozzarellaskivene og parmesanosten. Dekk med folie: for å unngå at det setter seg fast, spray folien med matlagingsspray, eller pass på at folien ikke berører osten.
- 5Stek i forvarmet ovn i 25 minutter. Fjern folien, og stek ytterligere 25 minutter. La den avkjøles i 15 minutter før servering.