Hyrdepai VI

Hyrdepai VI

oppskrift på shepherd's pie vi, en smakfull og enkel rett som passer perfekt for hele familien. lær hvordan du lager denne britiske klassikeren steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 store poteter, skrellet og i terninger
  • 1 spiseskje smør
  • 1 spiseskje finhakket løk
  • 1/4 kopp revet Cheddar-ost
  • salt og pepper etter smak
  • 5 gulrøtter, hakket
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 løk, hakket
  • 1 pund magert kjøttdeig av storfe
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 spiseskje ketchup
  • 3/4 kopp storfebuljong
  • 1/4 kopp revet Cheddar-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett poteter og kok til de er møre, men fortsatt faste, ca. 15 minutter. Sil av vannet og mos potetene. Bland inn smør, finhakket løk og 1/4 kopp revet ost. Krydre med salt og pepper etter smak; sett til side.
  2. 2Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett gulrøtter og kok til de er møre, men fortsatt faste, ca. 15 minutter. Sil av vannet, mos gulrøttene og sett til side. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
  3. 3Varm opp olje i en stor stekepanne. Tilsett løk og kok til den er gjennomsiktig. Tilsett kjøttdeig og kok til den er godt brunet. Hell av overflødig fett, og rør inn mel og kok i 1 minutt. Tilsett ketchup og kjøttkraft. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter.
  4. 4Fordel kjøttdeigen jevnt i bunnen av en 2-liters ildfast form. Deretter legger du et lag med moste gulrøtter. Topp med potetmosen og strø over resten av den revne osten.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen i 20 minutter, eller til det er gyllent og gjennomstekt.