Hello Fresh Mobile Banner
Ovnsbakt asparges

Ovnsbakt asparges

Lær hvordan du lager ovnsbakt asparges med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør. Rask og sunn mat til sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 bunt tynne aspargesstenger, trimmede
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 ½ spiseskjeer revet Parmesanost (valgfritt)
  • 1 hvitløksfedd, finhakket (valgfritt)
  • 1 teskje havsalt
  • ½ teskje malt svart pepper
  • 1 spiseskje sitronsaft (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  2. 2Legg aspargesen i en blandebolle, og drypp over olivenolje. Vend godt slik at alle stengene blir dekket. Strø over parmesanost, hvitløk, salt og pepper. Fordel aspargesen i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til de er akkurat møre, ca. 12 til 15 minutter, avhengig av tykkelsen. Dryss over sitronsaft rett før servering.