
Ovnsbakt asparges
Lær hvordan du lager ovnsbakt asparges med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør. Rask og sunn mat til sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 bunt tynne aspargesstenger, trimmede
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 ½ spiseskjeer revet Parmesanost (valgfritt)
- 1 hvitløksfedd, finhakket (valgfritt)
- 1 teskje havsalt
- ½ teskje malt svart pepper
- 1 spiseskje sitronsaft (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 2Legg aspargesen i en blandebolle, og drypp over olivenolje. Vend godt slik at alle stengene blir dekket. Strø over parmesanost, hvitløk, salt og pepper. Fordel aspargesen i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til de er akkurat møre, ca. 12 til 15 minutter, avhengig av tykkelsen. Dryss over sitronsaft rett før servering.