Beste kremede brokkolisuppe

Beste kremede brokkolisuppe

oppskriften på kremet brokkolisuppe er enkel å lage, sunn og perfekt for kalde dager. lær hvordan du lager den med våre enkle steg for en deilig forrett eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ss smør
  • 1 løk, hakket
  • 1 stilk selleri, hakket
  • 3 kopper kyllingkraft
  • 8 kopper broccolibuketter
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 2 kopper melk
  • nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt 2 spiseskjeer smør i en middels stor kjele, og surr løk og selleri til det er mørt. Tilsett brokkoli og buljong, dekk til og la det småkoke i 10 minutter.
  2. 2Hell suppen i en blender, fyll beholderen maks halvfull. Hold lokket på plass med et sammenrullet kjøkkenhåndkle, og start forsiktig blenderen med noen raske pulser for å få opp suppen, før du lar den gå på full kraft for å pureere. Kjør i porsjoner til suppen er glatt, og hell den over i en ren kjele. Alternativt kan du bruke en stavmikser og pureere suppen direkte i kjelen.
  3. 3I en liten kjele, over middels varme, smelt 3 spiseskjeer smør. Rør inn mel og melk, og la det koke opp under omrøring til det er tykt og bobler. Hell det i suppen, smak til med pepper, og server.