Bondens marked hakket salat

Bondens marked hakket salat

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull farmer's market chopped salad. Perfekt for sommermåltider med ferske grønnsaker og sunnhet i fokus.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 middels sjalottløk, finhakket
  • 1 ½ spiseskje balsamicoeddik
  • 2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 1 teskje Dijon-sennep
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 2 spiseskjeer naturell, fettfri yoghurt
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 middels hodesalat, kun lysegrønne og hvite blader, finhakket
  • 1 bunt ruccola, grovhakket
  • 1 bunt vannkresse, kun blader, grovhakket
  • 1 uten skinn, middels stor kyllingbryst, kokt og skåret i 1/4 tommers biter
  • ½ middels rød paprika, skåret i 1/4 tommers biter
  • ¼ europeisk agurk, skåret i 1/4 tommers biter
  • ¼ kopp grønn zucchini, tynne skiver og grillet
  • ¼ kopp gul zucchini, tynne skiver og grillet
  • 1 maiskolbe, hvit eller søt gul mais, med skall og silke fjernet
  • ¼ kopp grovt revet Parmesanost (bruk et rivjern eller en peeler)

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten blandingsbolle, bland sjalottløk, eddik, sitronsaft og sennep, og visp sammen. Tilsett sakte oljen, mens du visper for å blande den inn. Tilsett yoghurt, salt og pepper, og bland godt. Smak til med krydder. Bland alle salatingrediensene i en stor salatbolle. Hell over dressingen og vend forsiktig slik at alle grønnsakene blir godt dekket. Strø over nykvernet pepper, hvis ønskelig, og server.
  2. 2AVANSERT FORBEREDELSE: Dressingen kan lages opptil én dag i forveien og oppbevares i kjøleskap. Visp dressingen godt før bruk. Salaten kan forberedes opptil to timer i forveien og oppbevares i kjøleskap.