Bondens marked hakket salat
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull farmer's market chopped salad. Perfekt for sommermåltider med ferske grønnsaker og sunnhet i fokus.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 middels sjalottløk, finhakket
- 1 ½ spiseskje balsamicoeddik
- 2 teskjeer fersk sitronsaft
- 1 teskje Dijon-sennep
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 2 spiseskjeer naturell, fettfri yoghurt
- Salt og pepper etter smak
- 1 middels hodesalat, kun lysegrønne og hvite blader, finhakket
- 1 bunt ruccola, grovhakket
- 1 bunt vannkresse, kun blader, grovhakket
- 1 uten skinn, middels stor kyllingbryst, kokt og skåret i 1/4 tommers biter
- ½ middels rød paprika, skåret i 1/4 tommers biter
- ¼ europeisk agurk, skåret i 1/4 tommers biter
- ¼ kopp grønn zucchini, tynne skiver og grillet
- ¼ kopp gul zucchini, tynne skiver og grillet
- 1 maiskolbe, hvit eller søt gul mais, med skall og silke fjernet
- ¼ kopp grovt revet Parmesanost (bruk et rivjern eller en peeler)
Fremgangsmåte
- 1I en liten blandingsbolle, bland sjalottløk, eddik, sitronsaft og sennep, og visp sammen. Tilsett sakte oljen, mens du visper for å blande den inn. Tilsett yoghurt, salt og pepper, og bland godt. Smak til med krydder. Bland alle salatingrediensene i en stor salatbolle. Hell over dressingen og vend forsiktig slik at alle grønnsakene blir godt dekket. Strø over nykvernet pepper, hvis ønskelig, og server.
- 2AVANSERT FORBEREDELSE: Dressingen kan lages opptil én dag i forveien og oppbevares i kjøleskap. Visp dressingen godt før bruk. Salaten kan forberedes opptil to timer i forveien og oppbevares i kjøleskap.