Grønne bønner med ristet hasselnøtt

Grønne bønner med ristet hasselnøtt

Lær hvordan du lager en smakfull rett med grønne bønner og ristede hasselnøtter. En enkel og sunn oppskrift for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2/3 kopp hasselnøtter (ca. 85 gram), grovhakket
  • 680 gram tynne grønne bønner, trimmede
  • 1/4 kopp (1/2 stang) smør, romtemperert
  • 2 teskjeer usaltet riseddik

Fremgangsmåte

  1. 1Legg hasselnøtter i en liten non-stick panne. Rør om over middels varme til de er lett ristet, ca. 8 minutter. Strø over salt og sett til side. Kok bønnene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprøtt møre, ca. 4 minutter. Sil av vannet. (Kan forberedes opptil 2 timer i forveien. La bønnene stå i en sil.) Smelt smør i samme kjele over middels høy varme. Tilsett bønnene og eddik; vend godt slik at de dekkes, og varm opp i ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør til en serveringsskål. Strø over hasselnøtter.
  2. 2Legg hasselnøtter i en liten non-stick panne. Rør om over middels varme til de er lett ristet, ca. 8 minutter. Strø over salt og sett til side.
  3. 3Kok bønnene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprøtt møre, ca. 4 minutter. Sil av vannet. (Kan forberedes opptil 2 timer i forveien. La bønnene stå i en sil.) Smelt smør i samme kjele over middels høy varme. Tilsett bønnene og eddik; vend godt slik at de dekkes, og varm opp i ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør til en serveringsskål. Strø over hasselnøtter.