
Grønne bønner med ristet hasselnøtt
Lær hvordan du lager en smakfull rett med grønne bønner og ristede hasselnøtter. En enkel og sunn oppskrift for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2/3 kopp hasselnøtter (ca. 85 gram), grovhakket
- 680 gram tynne grønne bønner, trimmede
- 1/4 kopp (1/2 stang) smør, romtemperert
- 2 teskjeer usaltet riseddik
Fremgangsmåte
- 1Legg hasselnøtter i en liten non-stick panne. Rør om over middels varme til de er lett ristet, ca. 8 minutter. Strø over salt og sett til side. Kok bønnene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprøtt møre, ca. 4 minutter. Sil av vannet. (Kan forberedes opptil 2 timer i forveien. La bønnene stå i en sil.) Smelt smør i samme kjele over middels høy varme. Tilsett bønnene og eddik; vend godt slik at de dekkes, og varm opp i ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør til en serveringsskål. Strø over hasselnøtter.
- 2Legg hasselnøtter i en liten non-stick panne. Rør om over middels varme til de er lett ristet, ca. 8 minutter. Strø over salt og sett til side.
- 3Kok bønnene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprøtt møre, ca. 4 minutter. Sil av vannet. (Kan forberedes opptil 2 timer i forveien. La bønnene stå i en sil.) Smelt smør i samme kjele over middels høy varme. Tilsett bønnene og eddik; vend godt slik at de dekkes, og varm opp i ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør til en serveringsskål. Strø over hasselnøtter.