Broadway Diner - Broadway-festival (Sjømatpasta)

Broadway Diner - Broadway-festival (Sjømatpasta)

oppskrift på seafood pasta inspirert av broadway diner under broadway festivalen. enkel og smakfull rett for sjømatelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 pund linguini
  • Fire 5-unse lobsterhaler, hver delt i to, med skjell
  • 1 kopp olivenolje
  • 10 unser store sjøscallops
  • 8 U-12 jumbo-reker, skrellet og renset
  • 1/2 middels stor løk, skrelt og hakket
  • 10 fedd hvitløk, skivet
  • 12 blåskjell, skrubbet og skjegget
  • 12 kamskjell, skrubbet
  • 1/2 kopp hvitvin
  • 2 store modne tomater, hakket
  • 1 kan på 28 unser knuste tomater
  • 4 ss grovhakket fersk basilikum
  • 2 ss fersk oregano, hakket
  • 1 ts salt
  • 2 ss nykvernet svart pepper
  • 1 kopp kyllingkraft
  • 6 unser calamari (bare rør), skåret i ringer
  • 1/3 kopp revet Romano-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett linguini og kok etter anvisning på pakken eller til det er al dente, ca. 10 minutter. Sil av vannet og sett til side.
  2. 2I en stor stekepanne over middels høy varme sauteres hummerhalene i olivenolje (3 minutter på hver side). Ta dem ut og sett til side. Sauter kamskjellene, 2 minutter på hver side, ta dem ut og sett til side. Sauter reker, 1 minutt på hver side, ta dem ut og legg dem til side.
  3. 3I samme panne sauteres løk, hvitløk, blåskjell og kams, mens du rører konstant i 3 minutter. Tilsett hvitvin og la det redusere i 1 minutt. Fjern og kast eventuelle skalldyr som ikke åpner seg.
  4. 4Tilsett boksen med ferske tomater, basilikum, oregano, salt, pepper, kyllingkraft og calamari, og overfør deretter resten av det kokte sjømatet. La det småkoke i 4 minutter.
  5. 5Tilsett linguini og revet ost, og vend det hele forsiktig sammen til det er dekket av sausen.