Pannebakt kyllinglår med druer og oliven

Pannebakt kyllinglår med druer og oliven

Lær hvordan du lager saftig panstekt kyllinglår med søte druer og smakfulle oliven, perfekt som en enkel og smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 skinn-på-bein kyllinglår (ca. 1,2 til 1,4 kg)
  • 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 4. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 2 kopper uten kjerner av røde og/eller grønne druer
  • 6. 1 kopp utkjernede kalamataoliven
  • 7. 2 spiseskjeer kapers i lake, drenert
  • 8. 2 kvister fersk oregano
  • 9. 1 kopp tørr hvitvin
  • 10. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 11. 2 kopper hurtigkokende couscous, kokt etter anvisning på pakken, varm

Fremgangsmåte

  1. 11. Strø kyllingen rikelig med salt og pepper. Varm opp rapsolje i en stor, ovnsikker, høysidet stekepanne over middels høy varme til den glitrer. Brun kyllingen, med skinnsiden ned, til den er gyllenbrun, 3 til 4 minutter. Snu deretter og brun den andre siden, 3 til 4 minutter. Du kan måtte gjøre dette i to omganger for å unngå at pannen blir for full. Overfør den brunede kyllingen og eventuelle safter til et stekebrett eller en stor tallerken.
  2. 22. Senk varmen til middels og tilsett hvitløk, 1 kopp druer, oliven, kapers, oregano, vin og 1/2 kopp vann. Rør om for å blande, og kok opp til væsken har redusert til halvparten, ca. 6 til 8 minutter. Rør inn smør. Legg kyllingen og eventuelle safter tilbake i pannen, med skinnsiden opp. Strø resten av druene rundt kyllingen. Fortsett å koke over middels varme til den indre temperaturen når 73 grader Celsius (160 grader Fahrenheit), i 6 til 8 minutter.
  3. 33. Sett ovnen på grill (broil) med en rist plassert omtrent 10 cm (4 tommer) fra grillen.
  4. 44. Plasser stekepannen under grillen for å sprø stekeskinnet, ca. 2 minutter. Følg nøye med for å unngå at det brenner seg.
  5. 55. For å servere, fordel den varme couscousen på 4 tallerkener og legg på hver tallerken 2 kyllinglår og en stor skje med sausen.