
Pannebakt kyllinglår med druer og oliven
Lær hvordan du lager saftig panstekt kyllinglår med søte druer og smakfulle oliven, perfekt som en enkel og smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 skinn-på-bein kyllinglår (ca. 1,2 til 1,4 kg)
- 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3. 2 spiseskjeer rapsolje
- 4. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 5. 2 kopper uten kjerner av røde og/eller grønne druer
- 6. 1 kopp utkjernede kalamataoliven
- 7. 2 spiseskjeer kapers i lake, drenert
- 8. 2 kvister fersk oregano
- 9. 1 kopp tørr hvitvin
- 10. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 11. 2 kopper hurtigkokende couscous, kokt etter anvisning på pakken, varm
Fremgangsmåte
- 11. Strø kyllingen rikelig med salt og pepper. Varm opp rapsolje i en stor, ovnsikker, høysidet stekepanne over middels høy varme til den glitrer. Brun kyllingen, med skinnsiden ned, til den er gyllenbrun, 3 til 4 minutter. Snu deretter og brun den andre siden, 3 til 4 minutter. Du kan måtte gjøre dette i to omganger for å unngå at pannen blir for full. Overfør den brunede kyllingen og eventuelle safter til et stekebrett eller en stor tallerken.
- 22. Senk varmen til middels og tilsett hvitløk, 1 kopp druer, oliven, kapers, oregano, vin og 1/2 kopp vann. Rør om for å blande, og kok opp til væsken har redusert til halvparten, ca. 6 til 8 minutter. Rør inn smør. Legg kyllingen og eventuelle safter tilbake i pannen, med skinnsiden opp. Strø resten av druene rundt kyllingen. Fortsett å koke over middels varme til den indre temperaturen når 73 grader Celsius (160 grader Fahrenheit), i 6 til 8 minutter.
- 33. Sett ovnen på grill (broil) med en rist plassert omtrent 10 cm (4 tommer) fra grillen.
- 44. Plasser stekepannen under grillen for å sprø stekeskinnet, ca. 2 minutter. Følg nøye med for å unngå at det brenner seg.
- 55. For å servere, fordel den varme couscousen på 4 tallerkener og legg på hver tallerken 2 kyllinglår og en stor skje med sausen.