Enkel brokkolipai

Enkel brokkolipai

oppskrift på en enkel og smakfull brokkoli quiche. perfekt som frokost, lunsj eller lett middag. enkel å lage for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
frokost

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør
  • 1 løk, finhakket
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 2 kopper hakket fersk brokkoli
  • 1 (23 cm) ubakt paibunn
  • 1 ½ kopper revet mozzarellaost
  • 4 egg, godt pisket
  • 1 ½ kopper melk
  • 1 teskje salt
  • ½ teskje svart pepper
  • 1 spiseskje smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2På middels lav varme smelt smør i en stor kjele. Tilsett løk, hvitløk og brokkoli. Kok sakte, rør av og til, til grønnsakene er møre. Skje grønnsakene over i paibunnen og strø over ost.
  3. 3Bland egg og melk. Krydre med salt og pepper. Rør inn det smeltede smøret. Hell eggeblandingen over grønnsakene og osten.
  4. 4Stek i forvarmet ovn i 30 til 50 minutter, eller til midten har stivnet.