
Enkel brokkolipai
oppskrift på en enkel og smakfull brokkoli quiche. perfekt som frokost, lunsj eller lett middag. enkel å lage for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
frokost
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør
- 1 løk, finhakket
- 1 teskje finhakket hvitløk
- 2 kopper hakket fersk brokkoli
- 1 (23 cm) ubakt paibunn
- 1 ½ kopper revet mozzarellaost
- 4 egg, godt pisket
- 1 ½ kopper melk
- 1 teskje salt
- ½ teskje svart pepper
- 1 spiseskje smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2På middels lav varme smelt smør i en stor kjele. Tilsett løk, hvitløk og brokkoli. Kok sakte, rør av og til, til grønnsakene er møre. Skje grønnsakene over i paibunnen og strø over ost.
- 3Bland egg og melk. Krydre med salt og pepper. Rør inn det smeltede smøret. Hell eggeblandingen over grønnsakene og osten.
- 4Stek i forvarmet ovn i 30 til 50 minutter, eller til midten har stivnet.