Dorothys Stefado
oppskriften på dorothy's stefado, en smakfull gresk gryterett med saftige kjøttbiter og aromatiske krydder. perfekt for hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 pund chuck roast, skåret i store biter
- 1/2 kopp olivenolje
- 1 teskje hvitt sukker
- 6 pund små hvite løk, renset og skåret i kryss
- 1 (170 gram) boks tomatpuré
- 1/2 kopp rødvin
- 1/2 kopp rødvinseddik
- 6 hvitløksfedd
- 1 teskje hele sylteagurk-krydder
- 1 laurbærblad
- 1 kanelstang
- 1/2 teskje tørket rosmarin
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en stor suppegryte, stek storfekjøtt i olje til det er brunt. Ta ut storfekjøttet og sett det til side. Bland sukker inn i stekefettet, tilsett løk, og kok til det blir gyllent. Ta løken ut av pannen.
- 2Returner storfekjøttet til gryten, og legg løken oppå. Bland tomatpuré, vin og vineddik sammen, og hell det i gryten. Legg hvitløk, sylte- og krydderbær, laurbærblad, kanel og rosmarin i en krydderpose; legg den i gryten. Krydre med salt og pepper. Dekk til, og la det småkoke i 2 til 3 timer, tilsett mer væske om nødvendig.