Dorothys Stefado

Dorothys Stefado

oppskriften på dorothy's stefado, en smakfull gresk gryterett med saftige kjøttbiter og aromatiske krydder. perfekt for hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 pund chuck roast, skåret i store biter
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1 teskje hvitt sukker
  • 6 pund små hvite løk, renset og skåret i kryss
  • 1 (170 gram) boks tomatpuré
  • 1/2 kopp rødvin
  • 1/2 kopp rødvinseddik
  • 6 hvitløksfedd
  • 1 teskje hele sylteagurk-krydder
  • 1 laurbærblad
  • 1 kanelstang
  • 1/2 teskje tørket rosmarin
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor suppegryte, stek storfekjøtt i olje til det er brunt. Ta ut storfekjøttet og sett det til side. Bland sukker inn i stekefettet, tilsett løk, og kok til det blir gyllent. Ta løken ut av pannen.
  2. 2Returner storfekjøttet til gryten, og legg løken oppå. Bland tomatpuré, vin og vineddik sammen, og hell det i gryten. Legg hvitløk, sylte- og krydderbær, laurbærblad, kanel og rosmarin i en krydderpose; legg den i gryten. Krydre med salt og pepper. Dekk til, og la det småkoke i 2 til 3 timer, tilsett mer væske om nødvendig.