
Olive tapenade
oppskrift på olivetapenade - en smakfull og enkel forrett som passer til alle anledninger. lær hvordan du lager den hjemme med våre tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp grønne oliven, uten stein
- 2. 1/2 kopp svarte oliven, uten stein
- 3. 1 teskje ansjospaste eller 1 ansjosfilet, valgfritt
- 4. 1/2 teskje tørket oregano
- 5. 1 fedd hvitløk, knust
- 6. 1 sitron, saftet
- 7. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 8. Kjeks eller ristet brød, til servering
Fremgangsmåte
- 11. I en foodprosessor, bland de grønne og svarte oliven, ansjos hvis du bruker det, oregano, hvitløk og sitronsaft, og kjør maskinen i korte pulser, stopp opp og skrap ned sidene etter behov, til alt er en grov pasta. Hell i olivenoljen mens du kjører maskinen i pulser til det er godt blandet.
- 22. Server med kjeks eller ristet brød.