
Fransk løksuppe
Lær hvordan du lager den klassiske franske løksuppen. En perfekt forrett for kalde dager, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp usaltet smør
- 4 løk, skivet
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 2 laurbærblad
- 2 kvister fersk timian
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp rødvin, omtrent en halv flaske
- 3 store spiseskjeer hvetemel
- 2 liter storfekraft
- 1 baguette, skivet
- 1/2 pund revet Gruyère
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Smelt smøret i en stor kjele over middels varme. Tilsett løk, hvitløk, laurbærblad, timian, salt og pepper, og kok til løken er veldig myk og karamellisert, omtrent 25 minutter. Tilsett vinen, kok opp, reduser varmen og la det småkoke til vinen har fordampet og løken er tørr, ca. 5 minutter. Kast laurbærbladene og timianskvistene. Dryss løken med melet og rør godt. Skru ned varmen til medium-lav, slik at melet ikke brenner seg, og kok i 10 minutter for å fjerne den rå mel-smaken. Nå tilsetter du storfebuljong, lar suppen småkoke igjen, og koker i 10 minutter. Smak til med salt og pepper etter behov.
- 3Når du er klar til å spise, forvarm grillen. Fordel baguetteskivene på et stekebrett i ett lag. Strø over revet Gruyère og gratiner i ovnen til osten er boblende og gyllen, 3 til 5 minutter.
- 4Server suppen i boller og legg flere av Gruyère-krutongene oppå.
- 5Alternativ metode: Hell suppen i boller, legg to skiver brød på hver, og topp med ost. Sett bollene i ovnen for å riste brødet og smelte osten.

