Stillheten til Lammebeinet

Stillheten til Lammebeinet

oppskrift på silence of the leg o' lamb – en saftig og smakfull rett med lam. perfekt for helgekosen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. Sirloin og lammelår, utbenet og bundet
  • 2. 4 fedd hvitløk
  • 3. 8 ferske mynteblader
  • 4. 1 ss brunt sukker
  • 5. 1 ss kosher-salt
  • 6. 2 ts svart pepper
  • 7. 5 ss sterk sennep, for eksempel Dijon
  • 8. 2 ss rapsolje
  • 9. 2 kvister fersk rosmarin

Fremgangsmåte

  1. 1Grovhakk hvitløksfeddene i food processoren. Tilsett mynte og gjenta. Tilsett brunt sukker, salt, pepper, sennep og olje, og kjør til en jevn pasta. Smør pasten jevnt på kjøttsiden av steken. Rull låret til en stekefasong og knyt det sammen med bomullskjøttgarn. Tenn opp 2 kvartaler (en ildfast kammer) med kull (naturlig kull i store biter er best). Når kullet er lett dekket med grå aske, del kullet i to hauger og flytt dem til hver sin side av grillen. Lukk lokket og la risten bli varm. Deretter plasserer du lammet, med skinnsiden opp, midt på den varme risten. Legg rosmarinstilkene på kullbriquettes og lukk lokket, og grill. Etter 20 minutter, snu steken og roter den 180 grader. Sett inn steketermometeret i steken og fortsett å grille til den har en indre temperatur på 135 grader, omtrent 25 til 30 minutter. Ta ut steken når den har nådd 135 grader. Fjern kjøttgarnet. Dekk med folie og la den hvile i 15 minutter før servering.