Corned Beef Hash med egg
Lær hvordan du lager en smakfull corned beef hash med egg. En perfekt frokostrett som er enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 6 tørkede røde New Mexico hatch- eller guajillo-chili, stemlet og uten frø
- 1/4 middels stor rød løk, hakket
- 1 hvitløksfedd
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 2 spiseskjeer hvit balsamico- eller hvitvinseddik
- 6 spiseskjeer (3/4 av en neve) usaltet smør
- 1 middels stor rød løk, tynnsnittet
- 6 hvitløksfedd, knust
- 2 kopper tynnsnittet grønnkål
- 1 1/2 pund Yukon Gold-poteter (ca. 4 store), skrelt og grovt revet
- 1 teskje Four Seasons Blend
- 340 gram kokt, skåret storfekjøtt, i matchstick-størrelse biter
- 6 store egg
- 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Dried chili-salsa: Legg chiliene i en varmebestandig bolle og tilsett kokende vann slik at det dekker; la stå til de er myke, ca. 15–20 minutter. Sil av chiliene, og spar på kokevannet. Kjør chiliene, løk, hvitløk, olje, eddik og 1/4 kopp av kokevannet i en blender, og tilsett væske gradvis til du får en jevn, tynn saus.
- 2Legg chiliene i en varmebestandig bolle og tilsett kokende vann slik at det dekker; la stå til de er myke, ca. 15–20 minutter. Sil av chiliene, og spar på kokevannet.
- 3Kjør chiliene, løk, hvitløk, olje, eddik og 1/4 kopp av kokevannet i en blender, og tilsett væske gradvis til du får en jevn, tynn saus.
- 4Hash og egg: Smelt smør i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk og kål; kok under omrøring av og til til løk og kål er gyldne og begynner å bli sprø i kantene, ca. 15–20 minutter. Tilsett poteter og Four Seasons-blandingen; kok til potetene er sprø, ca. 20–25 minutter. Vend inn kokt storfekjøtt og kok til det er sprøtt, ca. 5 minutter. Vend en gang til. Lag 6 fordypninger i hash’en. Knekk ett egg i hver fordypning. Dekk pannen, skru ned varmen til middels-lav, og kok til eggehvitene akkurat har stivnet, ca. 7–10 minutter (eggene vil fortsette å koke litt etter at varmen er slått av). Topp med persille og server med salsa.
- 5Smelt smør i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk og kål; kok under omrøring av og til til løk og kål er gyldne og begynner å bli sprø i kantene, ca. 15–20 minutter.
- 6Tilsett pot