Søtpotet-, gulrot-, eple- og rød linsesuppe

Søtpotet-, gulrot-, eple- og rød linsesuppe

En velsmakende og næringsrik suppe med søtpotet, gulrot, eple og rød linse. Perfekt for kalde dager og enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp smør
  • 2 store søtpoteter, skrellet og hakket
  • 3 store gulrøtter, skrellet og hakket
  • 1 eple, skrellet, kjernet og hakket
  • 1 løk, hakket
  • 1/2 kopp røde linser
  • 1/2 teskje fersk ingefær, finhakket
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje chilipulver
  • 1/2 teskje paprika
  • 4 kopper grønnsaksbuljong
  • naturell yoghurt

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smøret i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Legg de hakkede søtpotetene, gulrøttene, eplet og løken i gryten. Rør og kok eplet og grønnsakene til løken er gjennomsiktig, ca. 10 minutter.
  2. 2Rør inn linse, ingefær, malt svart pepper, salt, spisskummen, chilipulver, paprika og grønnsaksbuljong i gryten med eplet og grønnsakene. Kok opp suppen over høy varme, reduser deretter varmen til middels lav, dekk til og la den småkoke til linser og grønnsaker er møre, ca. 30 minutter.
  3. 3Arbeid i porsjoner, hell suppen i en blender, fyll beholderen maks på halvfull. Hold lokket på blenderen nede med et brettet kjøkkenhåndkle, og start forsiktig blenderen med noen raske pulser for å få suppen i gang før du lar den kjøre for å pureere. Kjør i porsjoner til suppen er glatt, og hell den over i en ren gryte. Alternativt kan du bruke en stavmikser og pureere suppen direkte i kjele.
  4. 4Hell den moste suppen tilbake i gryten. La den småkoke igjen over middels høy varme i ca. 10 minutter. Tilsett vann etter behov for å tynne ut suppen til ønsket konsistens. Server med yoghurt som garnityr.