
Sjokoladekake uten mel I
Lær hvordan du lager en smakfull flourless sjokoladekake. Enkel oppskrift, perfekt for sjokoladekjærlige. Ideell for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp vann
- 1/4 teskje salt
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 18 (1 unse) firkanter med bittersøt sjokolade
- 1 kopp usaltet smør
- 6 egg
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit). Smør en rund kakeform på 25 cm (10 tommer) og sett til side.
- 2I en liten kjele over middels varme blandes vann, salt og sukker. Rør til alt er helt oppløst, og sett til side.
- 3Enten i den øverste delen av et dobbelkoker eller i en mikrobølgeovn smeltes den bittersøte sjokoladen. Hell sjokoladen over i en bolle til en elektrisk mikser.
- 4Del smøret i biter og pisk inn ett og ett smørstykke i sjokoladen. Pisk inn den varme sukker-vannblandingen. Rør sakte inn eggene, ett om gangen.
- 5Hell røren i den forberedte kakeformen. Ha en større form klar, plasser kakeformen i den større formen og fyll den med kokende vann opp til midten av kakeformens sider.
- 6Stek kaken i vannbadet ved 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit) i 45 minutter. Midten vil fortsatt virke våt. La kaken avkjøle i formen over natten. For å løsne kaken, dypp bunnen av kakeformen i varmt vann i 10 sekunder og snu den opp ned på et serveringsfat.