Bakt spaghetti

Bakt spaghetti

oppskrift på baked spaghetti - en deilig og enkel rett som passer for hele familien. lær hvordan du lager baked spaghetti trinn for trinn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pakke spaghetti (16 unser)
  • 2. 1 pund kjøttdeig
  • 3. 1 løk, hakket
  • 4. 1 glass (32 unser) kjøttfri pastasaus
  • 5. 1/2 teskje krydret salt
  • 6. 2 egg
  • 7. 1/3 kopp revet Parmesanost
  • 8. 5 spiseskjeer smør, smeltet
  • 9. 2 kopper cottage cheese med små curd, delt
  • 10. 4 kopper revet mozzarellaost, delt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form lett.
  2. 22. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok spaghetti i det kokende vannet, rør av og til, til det er gjennomkokt men fortsatt fast i konsistensen, ca. 12 minutter. Sil av vannet.
  3. 33. Varm opp en stor stekepanne på middels varme; stek og rør inn storfekjøtt og løk til kjøttet er brunt og løken er myk og gjennomsiktig, ca. 7 minutter. Sil av overflødig fett. Rør inn spaghetti- og kjøttsaus samt salt etter smak.
  4. 44. Visp egg, parmesanost og smør i en stor bolle. Bland inn spaghetti og vend godt slik at det dekkes jevnt. Ha halvparten av spaghetti-blandingen i den smurte formen. Topp med halvparten av cottage cheese, mozzarella og kjøttsaus. Gjenta lagene. Dekk med aluminiumsfolie.
  5. 55. Stek i den forvarmede ovnen i 40 minutter. Fjern folien og fortsett å steke til osten er smeltet og lett gyllen, ytterligere 20–25 minutter.