
Spinat- og soltørket tomatpasta
oppskrift på spinat og soltørket tomatpasta, perfekt for en rask og smakfull middagsrett. enkel å lage, full av smak og næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp grønnsaksbuljong
- 12 dehydrerte soltørkede tomater
- 1 pakke (ca. 225 g) uoppkokt pennepasta
- 2 ss pinjekjerner
- 1 ss olivenolje
- 1/4 ts knuste rød pepperflak
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 bunt fersk spinat, vasket og revet i biter
- 1/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1I en liten kjele, kok opp buljongen. Fjern fra varmen. Legg de soltørkede tomatene i buljongen og la dem ligge i 15 minutter, eller til de er myke. Sil av, spar på buljongen, og hakk tomatene grovt.
- 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Legg penne-pastaen i kjelen, kok i 9 til 12 minutter, til den er al dente, og sil av vannet.
- 3Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne over middels varme. Rist og rør til de er lett ristet.
- 4Varm opp olivenoljen og rød pepperflakene i en stekepanne over middels varme, og stek hvitløken i 1 minutt til den er myk. Bland inn spinaten, og kok til den nesten faller sammen. Hell i den reserverte buljongen, og rør inn de hakkede soltørkede tomatene. Fortsett å koke i 2 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
- 5I en stor bolle, vend den kokte pastaen sammen med spinat- og tomatblandingen og pinjekjernene. Server med revet parmesanost.