Spinat- og soltørket tomatpasta

Spinat- og soltørket tomatpasta

oppskrift på spinat og soltørket tomatpasta, perfekt for en rask og smakfull middagsrett. enkel å lage, full av smak og næring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp grønnsaksbuljong
  • 12 dehydrerte soltørkede tomater
  • 1 pakke (ca. 225 g) uoppkokt pennepasta
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1 ss olivenolje
  • 1/4 ts knuste rød pepperflak
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 bunt fersk spinat, vasket og revet i biter
  • 1/4 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten kjele, kok opp buljongen. Fjern fra varmen. Legg de soltørkede tomatene i buljongen og la dem ligge i 15 minutter, eller til de er myke. Sil av, spar på buljongen, og hakk tomatene grovt.
  2. 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Legg penne-pastaen i kjelen, kok i 9 til 12 minutter, til den er al dente, og sil av vannet.
  3. 3Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne over middels varme. Rist og rør til de er lett ristet.
  4. 4Varm opp olivenoljen og rød pepperflakene i en stekepanne over middels varme, og stek hvitløken i 1 minutt til den er myk. Bland inn spinaten, og kok til den nesten faller sammen. Hell i den reserverte buljongen, og rør inn de hakkede soltørkede tomatene. Fortsett å koke i 2 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
  5. 5I en stor bolle, vend den kokte pastaen sammen med spinat- og tomatblandingen og pinjekjernene. Server med revet parmesanost.