
Belgiske vafler
lær hvordan du lager perfekte belgian waffles med vår enkle oppskrift. sprø utenpå, myke inni. perfekt til frokost eller brunch!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1. 1 pakke tørrgjær (0,25 unser)
- 2. 1/4 kopp varm melk (45°C)
- 3. 3 eggeplommer
- 4. 2 3/4 kopper varm melk (45°C)
- 5. 3/4 kopp smør, smeltet og avkjølt til lunken
- 6. 1/2 kopp hvitt sukker
- 7. 1 1/2 teskjeer salt
- 8. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 9. 4 kopper hvetemel
- 10. 3 eggehviter
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle, løs opp gjæren i 1/4 kopp varm melk. La stå til det er kremaktig, ca. 10 minutter.
- 22. I en stor bolle, visp sammen eggeplommene, 1/4 kopp av den varme melken og det smeltede smøret. Rør inn gjærblandingen, sukker, salt og vanilje. Rør inn de resterende 2 1/2 koppene melk vekselvis med melet, og avslutt med melet.
- 3Pisk eggehvitene til de danner myke topper; vend dem forsiktig inn i røren. Dekk bollen tett med plastfolie. La heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- 43. Forvarm vaffeljernet. Pensle med olje og ha omtrent 1/2 kopp (eller etter produsentens anbefaling) av røren i midten av jernet. Lukk lokket og stek til det ikke lenger damper, og vaffelen er gyllenbrun. Server umiddelbart eller hold varm i ovn på 200 grader.