Hello Fresh Mobile Banner
Belgiske vafler

Belgiske vafler

lær hvordan du lager perfekte belgian waffles med vår enkle oppskrift. sprø utenpå, myke inni. perfekt til frokost eller brunch!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1. 1 pakke tørrgjær (0,25 unser)
  • 2. 1/4 kopp varm melk (45°C)
  • 3. 3 eggeplommer
  • 4. 2 3/4 kopper varm melk (45°C)
  • 5. 3/4 kopp smør, smeltet og avkjølt til lunken
  • 6. 1/2 kopp hvitt sukker
  • 7. 1 1/2 teskjeer salt
  • 8. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 9. 4 kopper hvetemel
  • 10. 3 eggehviter

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle, løs opp gjæren i 1/4 kopp varm melk. La stå til det er kremaktig, ca. 10 minutter.
  2. 22. I en stor bolle, visp sammen eggeplommene, 1/4 kopp av den varme melken og det smeltede smøret. Rør inn gjærblandingen, sukker, salt og vanilje. Rør inn de resterende 2 1/2 koppene melk vekselvis med melet, og avslutt med melet.
  3. 3Pisk eggehvitene til de danner myke topper; vend dem forsiktig inn i røren. Dekk bollen tett med plastfolie. La heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  4. 43. Forvarm vaffeljernet. Pensle med olje og ha omtrent 1/2 kopp (eller etter produsentens anbefaling) av røren i midten av jernet. Lukk lokket og stek til det ikke lenger damper, og vaffelen er gyllenbrun. Server umiddelbart eller hold varm i ovn på 200 grader.