Hvitløkspuré av blomkål
Lær hvordan du lager kremet hvitløkspuré med blomkål. En sunn og smakfull side dish som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hodekål, delt i buketter
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1/4 kopp revet Parmesanost
- 1 spiseskje lett kremost
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/8 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Sett en damperinnsats i en kjele og fyll med vann opp til rett under bunnen av damperen. Kok opp vannet. Tilsett blomkålen, dekk til, og damp til den er mør, ca. 10 minutter.
- 2I mellomtiden varmer du opp olivenolje i en liten stekepanne over middels varme; kok og rør hvitløk til den er myk, ca. 2 minutter. Fjern fra varmen.
- 3Overfør halvparten av blomkålen til en foodprocessor; dekk til og kjør på høy hastighet. Tilsett resten av blomkålbukettene, én av gangen, til grønnsakene er kremete. Bland inn hvitløk, parmesanost, kremost, salt og svart pepper.