Hello Fresh Mobile Banner
Hvitløkspuré av blomkål

Hvitløkspuré av blomkål

Lær hvordan du lager kremet hvitløkspuré med blomkål. En sunn og smakfull side dish som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 hodekål, delt i buketter
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 1 spiseskje lett kremost
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/8 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Sett en damperinnsats i en kjele og fyll med vann opp til rett under bunnen av damperen. Kok opp vannet. Tilsett blomkålen, dekk til, og damp til den er mør, ca. 10 minutter.
  2. 2I mellomtiden varmer du opp olivenolje i en liten stekepanne over middels varme; kok og rør hvitløk til den er myk, ca. 2 minutter. Fjern fra varmen.
  3. 3Overfør halvparten av blomkålen til en foodprocessor; dekk til og kjør på høy hastighet. Tilsett resten av blomkålbukettene, én av gangen, til grønnsakene er kremete. Bland inn hvitløk, parmesanost, kremost, salt og svart pepper.