
Fettuccini Carbonara
Lær hvordan du lager klassisk fettuccini carbonara med en enkel oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1, 5 teskjeer olivenolje
- 4 sjalottløk, hakket
- 1 stor løk, skåret i tynne strimler
- 450 gram bacon, skåret i strimler
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 1 pakke fettuccini (16 unser)
- 3 eggeplommer
- 1/2 kopp kremfløte
- 3/4 kopp revet Parmesanost
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme. Surr sjalottløk til den er myk. Rør inn løk og bacon, og kok til baconet er jevnt brunt. Rør inn hvitløk når baconet er omtrent halvveis ferdig. Ta kjelen av varmen.
- 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok i 8 til 10 minutter, eller til den er al dente. Sil av vannet, og ha pastaen tilbake i kjelen.
- 3I en middels bolle, visp sammen eggeplommer, fløte og revet Parmesan. Hell baconblandingen over pastaen, og rør inn fløteblandingen. Smak til med salt og pepper.