
Tante Normas rabarbrmuffins
oppskrift på deilige rabarbramuffins fra tante norma. perfekt som frokost eller mellommål, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 2 1/2 kopper mel
- 1 teskje natron
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1 1/4 kopper brunt sukker
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 1 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp kulturmelk
- 1 1/2 kopper hakket rabarbra
- 1/2 kopp hakkede valnøtter
- 1 spiseskje smeltet smør
- 1/3 kopp hvitt sukker
- 1 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør to muffinsformer med 12 former eller sett i papirformer.
- 2I en middels stor bolle, rør sammen melet, natron, bakepulver og salt. I en separat bolle, pisk sammen brunt sukker, olje, egg, vanilje og kulturmelk med en elektrisk mikser til det er glatt. Hell i de tørre ingrediensene og bland forsiktig for hånd til det akkurat er blandet. Rør inn rabarbra og valnøtter. Fordel røren i de forberedte formene, nesten opp til kanten. I en liten bolle, rør sammen smør, hvitt sukker og kanel; strø omtrent 1 teskje av denne blandingen over hver muffins.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til muffinsene har hevet seg og toppen spretter tilbake når du forsiktig trykker på dem, ca. 25 minutter. Avkjøl i formene i minst 10 minutter før du tar dem ut.