
Perfekt sushiris
Lær hvordan du lager perfekt sushiris med vår enkle oppskrift. Perfekt for hjemmelaget sushi, med riktig tekstur og smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper ukokt klebrig hvit ris (sushiris)
- 3 kopper vann
- 1/2 kopp riseddik
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Skyll risen i en sikt eller et dørslag til vannet er klart. Bland den med vann i en middels stor kjele. Kok opp, reduser deretter varmen til lav, dekk til og kok i 20 minutter. Risen skal være mør og vannet skal ha blitt absorbert. La den avkjøle til den er håndterbar.
- 2I en liten kjele, bland riseddik, olje, sukker og salt. Kok opp over middels varme til sukkeret er oppløst. La det avkjøle, og rør det deretter inn i den kokte risen. Når du heller dette over risen, vil det virke veldig vått. Fortsett å røre, og risen vil tørke ut etter hvert som den avkjøles.