Perfekt sushiris

Perfekt sushiris

Lær hvordan du lager perfekt sushiris med vår enkle oppskrift. Perfekt for hjemmelaget sushi, med riktig tekstur og smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 kopper ukokt klebrig hvit ris (sushiris)
  • 3 kopper vann
  • 1/2 kopp riseddik
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1/4 kopp hvitt sukker
  • 1 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll risen i en sikt eller et dørslag til vannet er klart. Bland den med vann i en middels stor kjele. Kok opp, reduser deretter varmen til lav, dekk til og kok i 20 minutter. Risen skal være mør og vannet skal ha blitt absorbert. La den avkjøle til den er håndterbar.
  2. 2I en liten kjele, bland riseddik, olje, sukker og salt. Kok opp over middels varme til sukkeret er oppløst. La det avkjøle, og rør det deretter inn i den kokte risen. Når du heller dette over risen, vil det virke veldig vått. Fortsett å røre, og risen vil tørke ut etter hvert som den avkjøles.