
Sitronmarengspai III
Lær hvordan du lager den perfekte lemon meringue pie med denne enkle oppskriften. Frisk sitronfyll og luftig marengs i en deilig dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 1 (9 tommers) paibunn, stekt
- 2. 1 1/2 kopper hvitt sukker
- 3. 1/2 teskje salt
- 4. 1 1/2 kopper vann
- 5. 1/2 kopp maisstivelse
- 6. 1/3 kopp vann
- 7. 4 egg, skilt
- 8. 1/2 kopp sitronsaft
- 9. 2 teskjeer sitronskall
- 10. 3 spiseskjeer smør
- 11. 1/4 teskje salt
- 12. 1/2 kopp hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 22. Bland 1 1/2 kopper sukker, salt og 1 1/2 kopper vann i en tykk kjele. Sett på høy varme og kok opp. I en liten bolle, bland maisstivelse og 1/3 kopp vann til en jevn pasta. Rør gradvis inn i det kokende sukkerblandingen. La det koke til det er tykt og klart, under konstant omrøring. Ta av varmen.
- 33. I en liten bolle, visp sammen eggeplommer og sitronsaft. Rør gradvis inn eggeplommeblandingen i den varme sukkerblandingen. Sett kjelen tilbake på varmen og kok opp under stadig omrøring. Ta av varmen og rør inn revet sitrusskall og smør eller margarin. Sett blandingen i kjøleskapet og avkjøl til den er akkurat lunkende.
- 44. I en stor glass- eller metallbolle, pisk eggehviter og salt til det er skummende. Tilsett gradvis 1/2 kopp sukker mens du fortsetter å piske. Pisk til eggehvitene danner stive topper. Rør inn omtrent 3/4 kopp marengs i den lunkne fyllet. Fordel fyllet i en forstekt paibunn. Dekk paien med resten av marengsen.
- 55. Stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter, til marengsen er lett brun. Avkjøl på en rist i minst 1 time før du skjærer i den.