Gramma sine Date Squares

Gramma sine Date Squares

oppskrift på gramma's date squares, en klassisk og smakfull kake med dadler og smør. perfekt til kaffe og hyggestunder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper havregryn
  • 1 1/2 kopper siktet kakemel
  • 1/4 teskje salt
  • 3/4 teskje natron
  • 1 kopp brunt sukker, pakket
  • 3/4 kopp smør, myknet
  • 3/4 pund utpakkede dadler, hakket
  • 1 kopp vann
  • 1/3 kopp brunt sukker, pakket
  • 1 teskje sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2I en stor bolle, bland havregryn, mel, salt, 1 kopp brunt sukker og natron. Bland inn smøret til det blir smuldrete. Trykk halvparten av blandingen ned i bunnen av en 23 cm (9 tommer) kvadratisk ildfast form.
  3. 3I en liten kjele over middels varme, bland dadler, vann og 1/3 kopp brunt sukker. Kok opp, og kok til det tykner. Rør inn sitronsaft, og ta av varmen. Fordel fyllet over bunnen, og trykk resten av smuldredeigen oppå.
  4. 4Stek i 20 til 25 minutter i forvarmet ovn, eller til toppen er lett gyllen. Avkjøl før du skjærer i firkanter.