
Gramma sine Date Squares
oppskrift på gramma's date squares, en klassisk og smakfull kake med dadler og smør. perfekt til kaffe og hyggestunder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper havregryn
- 1 1/2 kopper siktet kakemel
- 1/4 teskje salt
- 3/4 teskje natron
- 1 kopp brunt sukker, pakket
- 3/4 kopp smør, myknet
- 3/4 pund utpakkede dadler, hakket
- 1 kopp vann
- 1/3 kopp brunt sukker, pakket
- 1 teskje sitronsaft
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2I en stor bolle, bland havregryn, mel, salt, 1 kopp brunt sukker og natron. Bland inn smøret til det blir smuldrete. Trykk halvparten av blandingen ned i bunnen av en 23 cm (9 tommer) kvadratisk ildfast form.
- 3I en liten kjele over middels varme, bland dadler, vann og 1/3 kopp brunt sukker. Kok opp, og kok til det tykner. Rør inn sitronsaft, og ta av varmen. Fordel fyllet over bunnen, og trykk resten av smuldredeigen oppå.
- 4Stek i 20 til 25 minutter i forvarmet ovn, eller til toppen er lett gyllen. Avkjøl før du skjærer i firkanter.