
Helt klart den beste scampien med reker
oppskrift på den beste shrimp scampi, perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av deilige smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp hvetemel (all-purpose)
- 1/4 teskje salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1/4 teskje cayennepepper
- 1 1/2 pund ferske reker, skrelte og renset uten hale
- 1/2 kopp olivenolje
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 sjalottløk, hakket
- 1/2 kopp fersk persille, finhakket
- 1/2 teskje tørket oregano, knust
- 2 spiseskjeer hvitvin
- 2 spiseskjeer brandy
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, bland mel, salt, pepper og cayennepepper. Rør godt sammen. Vend reken i melet.
- 2I en stor stekepanne, stek de panerte rekene i olivenolje i 5 minutter på høy varme. Rør ofte for å forhindre at de brenner seg. Overfør rekene med en hullsleiv til et serveringsfat, og la oljen bli igjen i pannen.
- 3I samme panne, stek hvitløk, sjalottløk, persille og oregano på middels varme i 3 minutter; rør kontinuerlig. Hell blandturen over rekene. Sett pannen tilbake på varmen. Forvarm grillen til middels varme.
- 4Hell vinen og brandyen i pannen, og tenne på med en fyrstikk eller lighter. Når flammene har lagt seg, rør for å løsne eventuelle brune biter i bunnen av pannen; hell over rekene.
- 5Plasser serveringsfatet med rekene under grillen, og la det stå i ca. 2 minutter.