
Ertesuppe med rosmarin
Lær hvordan du lager en smakfull split pea soup med rosmarin. En enkel oppskrift perfekt for en varmende middag på kalde dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 skiver bacon, kuttet i 2,5 cm biter
- 1 liten løk, hakket
- 1 purre, tynne skiver
- 1 stor gulrot, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4 bokser kyllingbuljong à 300 ml
- 1 ½ kopp grønne splittbønner
- 2 laurbærblad
- 1 teskje hakket fersk rosmarin
Fremgangsmåte
- 1Plasser bacon i en stor gryte, og kok over middels varme til det er sprøtt. Rør inn løk, purre, gulrot og hvitløk; kok til grønnsakene er myke, omtrent 8 minutter. Hell i kyllingkraft. Rør inn delt erter, laurbærblad og rosmarin. Kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke til ertene er kokt møre, omtrent 1 time, av og til under omrøring.