
Cheesy gratinerte poteter med skinke
prøv denne deilige oppskriften på cheesy scalloped potatoes med skinke. perfekt som hovedrett eller festmåltid, enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 4 kopper skrelte og skivede poteter
- 2 kopper hakket skinke
- 1/2 løk, hakket
- 2 kopper melk
- 1 kopp frosne erter
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 2 spiseskjeer smør
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 1/8 teskje hvitløkspulver
- 1/8 teskje løkpulver
- 1 teskje tørket persille
- 1/4 pund Cheddarost, i terninger
- 1 klype paprika, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Legg halvparten av potetene, halvparten av skinken og halvparten av løken i en 2-liters ildfast form; gjenta lagene.
- 3Varm opp melk, erter, mel, smør, salt, svart pepper, hvitløkspulver og løkpulver i en kjele over middels varme, rør kontinuerlig til det tykner, ca. 7 til 10 minutter.
- 4Rør inn Cheddar-ost i sausen til osten er smeltet.
- 5Hell sausen over potet- og skinkeblandingen; strø over paprika.
- 6Dekk formen med aluminiumsfolie.
- 7Stek i den forvarmede ovnen til potetene er møre, ca. 1 time.
- 8Fjern folien og fortsett å steke til det er lett brunet, ca. 15 minutter til.