Hello Fresh Mobile Banner
Cheesy gratinerte poteter med skinke

Cheesy gratinerte poteter med skinke

prøv denne deilige oppskriften på cheesy scalloped potatoes med skinke. perfekt som hovedrett eller festmåltid, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 4 kopper skrelte og skivede poteter
  • 2 kopper hakket skinke
  • 1/2 løk, hakket
  • 2 kopper melk
  • 1 kopp frosne erter
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 2 spiseskjeer smør
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1/8 teskje hvitløkspulver
  • 1/8 teskje løkpulver
  • 1 teskje tørket persille
  • 1/4 pund Cheddarost, i terninger
  • 1 klype paprika, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Legg halvparten av potetene, halvparten av skinken og halvparten av løken i en 2-liters ildfast form; gjenta lagene.
  3. 3Varm opp melk, erter, mel, smør, salt, svart pepper, hvitløkspulver og løkpulver i en kjele over middels varme, rør kontinuerlig til det tykner, ca. 7 til 10 minutter.
  4. 4Rør inn Cheddar-ost i sausen til osten er smeltet.
  5. 5Hell sausen over potet- og skinkeblandingen; strø over paprika.
  6. 6Dekk formen med aluminiumsfolie.
  7. 7Stek i den forvarmede ovnen til potetene er møre, ca. 1 time.
  8. 8Fjern folien og fortsett å steke til det er lett brunet, ca. 15 minutter til.