Hello Fresh Mobile Banner
Grillede hvitløkartisjokker

Grillede hvitløkartisjokker

oppskrift på deilige grillede artiskokker med hvitløk, perfekt som forrett eller sunn snacks. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 store artisjokker
  • 1 sitron, delt i fire
  • 3/4 kopp olivenolje
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en stor bolle med kaldt vann. Press saften fra en sitronbåt i vannet. Trim toppene på artisjokkene, del dem deretter i to på langs, og legg halvdeler i sitronvannet for å forhindre at de blir brune.
  2. 2Kok opp en stor kjele med vann. I mellomtiden, forvarm en utendørsgrill til middels høy varme.
  3. 3Legg artisjokkene i det kokende vannet, og kok dem i omtrent 15 minutter. Sil av vannet. Press den gjenværende sitronbåtenes saft i en middels bolle. Rør inn olivenolje og hvitløk, og smak til med salt og pepper.
  4. 4Pensle artisjokkene med et lag av hvitløksdippen, og legg dem på den forvarmede grillen. Grill artisjokkene i 5 til 10 minutter, og pensle med dippen og snu dem ofte, til tuppene er litt brent. Server umiddelbart med resten av dippen.