
Grillede hvitløkartisjokker
oppskrift på deilige grillede artiskokker med hvitløk, perfekt som forrett eller sunn snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 store artisjokker
- 1 sitron, delt i fire
- 3/4 kopp olivenolje
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje malt svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Fyll en stor bolle med kaldt vann. Press saften fra en sitronbåt i vannet. Trim toppene på artisjokkene, del dem deretter i to på langs, og legg halvdeler i sitronvannet for å forhindre at de blir brune.
- 2Kok opp en stor kjele med vann. I mellomtiden, forvarm en utendørsgrill til middels høy varme.
- 3Legg artisjokkene i det kokende vannet, og kok dem i omtrent 15 minutter. Sil av vannet. Press den gjenværende sitronbåtenes saft i en middels bolle. Rør inn olivenolje og hvitløk, og smak til med salt og pepper.
- 4Pensle artisjokkene med et lag av hvitløksdippen, og legg dem på den forvarmede grillen. Grill artisjokkene i 5 til 10 minutter, og pensle med dippen og snu dem ofte, til tuppene er litt brent. Server umiddelbart med resten av dippen.