
Kjøttkaker med skinke og ost
Lær hvordan du lager en deilig meatloaf cordon bleu med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett til helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1, 2 pund ekstra magert kjøttdeig av storfe
- 1 kopp italiensk krydret brødsmuler
- 1 liten løk, hakket
- 2 egg, pisket
- 1/8 teskje hvitløkspulver
- 1 teskje salt
- 1 teskje pepper
- 4 unser tynne skiver kokt skinke
- 4 unser provolonskiver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2I en middels stor bolle blander du sammen kjøttdeigen, brødsmuler, egg og løk. Krydre med hvitløkspulver, salt og pepper. Form kjøttblandingen til en flat leiv på et stykke bakepapir, og trykk den ut til ca. 1/2 tomme tykkelse. Legg skiver av skinke på den utflatede kjøttdeigen, og topp med skiver av ost. Rull opp den utflatede kjøttdeigen ved å løfte på kanten av bakepapiret, slik at den formes til en logg. Fjern bakepapiret, forsegl endene og skjøtene, og legg kjøttloggen i en brødform på 23 x 13 cm.
- 3Stek i 1 time og 15 minutter i den forvarmede ovnen, eller til kjøttloggen ikke lenger er rosa innvendig.