
Balsamico-marinerte kyllingbryst
oppskrift på saftige kyllingbryst marinert i balsamico for en smakfull og enkel middagsrett. perfekt for en rask ukesmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp balsamicoeddik
- 2. 1/2 kopp vann
- 3. 1 teskje tørket finhakket løk
- 4. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- 5. 1/2 teskje tørket finhakket hvitløk
- 6. 1/4 teskje salt
- 7. 1/4 teskje malt svart pepper
- 8. 1/4 teskje paprika
- 9. 1/4 teskje knust tørket rosmarin
- 10. 1/4 teskje tørket persilleflak
- 11. 1/4 teskje chilipulver
- 12. 1/8 teskje tørket oregano
- 13. 4 (170 gram) uten skinn og bein kyllingbrysthalvpar
Fremgangsmåte
- 11. Visp sammen balsamicoeddik, vann, løk, rød pepperflak, hvitløk, salt, pepper, paprika, rosmarin, persille, chilipulver og oregano i en bolle, og hell det i en plastpose med lukking. Tilsett kyllingbrystene, dekk med marinaden, klem ut overflødig luft, og lukk posen. Mariner i kjøleskapet i 30 minutter til over natten.
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Legg et bakepapir på et stekebrett, eller smør det lett med smør eller olje. Ta kyllingbrystene ut av marinaden, og rist av overflødig marinade. Kast resten av marinaden, og legg kyllingbrystene på bakeplaten.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til kyllingbrystene er gyllenbrune og ikke lenger rosa i midten, ca. 30 til 40 minutter. En steketermometer som settes inn i midten skal vise 74 grader C (165 grader F).