
Rask kaffekake
en enkel og rask oppskrift på kaffe-kake, perfekt for en søt pause eller til kaffebesøk. klar på under 30 minutter!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 6 spiseskjeer hvitt sukker
- 1/2 teskje salt
- 1/3 kopp fettstoff (for eksempel smør eller margarin)
- 1/2 kopp melk
- 1 egg
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 1/2 kopp brunt sukker
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1/2 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Smør og mel en 23 cm (9 tommer) kvadratform.
- 2I en stor bolle blander du sammen mel, bakepulver, sukker og salt. Skjær inn smøret med en kakeskrape til det får en konsistens som små erter.
- 3I en separat liten bolle pisker du egget godt, deretter rører du inn melk og vanilje. Tilsett egge-melke-blandingen i melblandingen alt på en gang. Rør forsiktig til det akkurat er blandet.
- 4Hell røren i den forberedte formen og jevn ut overflaten. Drypp over smeltet smør.
- 5I en liten bolle blander du sammen brunt sukker, 2 spiseskjeer mel og 1/2 teskje kanel. Strø dette over kaken.
- 6Hell røren i den forberedte formen. Stek i den forvarmede ovnen i 15 til 20 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren.