
Kanel-sukker-smørkjeks II
lær hvordan du lager deilige kanel-sukker-smørkaker. enkel oppskrift, perfekt for småkaker og kos. klar på under 30 minutter!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 3 spiseskjeer hvitt sukker
- 1 spiseskje malt kanel
- 1 kopp mørkbrunt sukker
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1 kopp smør, myknet
- 2 egg
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 2 1/2 kopper hvetemel
- 3/4 teskje bakepulver
- 1/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
- 2Bland de 3 spiseskjeene hvitt sukker og kanel i en liten bolle, og sett til side.
- 3Bland mørkbrunt sukker og hvitt sukker i en stor bolle med en mikser på middels hastighet. Tilsett smør og bland til det er grynete. Tilsett egg og vaniljeekstrakt, og bland til det er lyst og luftig.
- 4Visp mel, natron og salt sammen i en separat bolle. Tilsett dette i sukkerblandingen, og bland på lav hastighet bare så lenge det er nettopp blandet. Overblanding gjør kjeksene seige!
- 5Rull deigen til 1 tommers baller, og rull hver ball i kanel- og sukkerblanding for å dekke. Legg kjeksene på ugreide bakepapirkledde stekebrett, og stek ved 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit) i 18 til 20 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle på rist.