Kanel-sukker-smørkjeks II

Kanel-sukker-smørkjeks II

lær hvordan du lager deilige kanel-sukker-smørkaker. enkel oppskrift, perfekt for småkaker og kos. klar på under 30 minutter!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer hvitt sukker
  • 1 spiseskje malt kanel
  • 1 kopp mørkbrunt sukker
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 1 kopp smør, myknet
  • 2 egg
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 2 1/2 kopper hvetemel
  • 3/4 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
  2. 2Bland de 3 spiseskjeene hvitt sukker og kanel i en liten bolle, og sett til side.
  3. 3Bland mørkbrunt sukker og hvitt sukker i en stor bolle med en mikser på middels hastighet. Tilsett smør og bland til det er grynete. Tilsett egg og vaniljeekstrakt, og bland til det er lyst og luftig.
  4. 4Visp mel, natron og salt sammen i en separat bolle. Tilsett dette i sukkerblandingen, og bland på lav hastighet bare så lenge det er nettopp blandet. Overblanding gjør kjeksene seige!
  5. 5Rull deigen til 1 tommers baller, og rull hver ball i kanel- og sukkerblanding for å dekke. Legg kjeksene på ugreide bakepapirkledde stekebrett, og stek ved 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit) i 18 til 20 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle på rist.