Teriyaki-saus og marinade

Teriyaki-saus og marinade

Lær hvordan du lager en smakfull teriyaki sauce og marinade hjemme. Perfekt til kylling, biff eller grønnsaker. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp mirin (japansk søt risvin)
  • 1 kopp soyasaus
  • 4 1/2 teskje riseddik
  • 1 teskje sesamolje
  • 1/3 kopp hvitt sukker
  • 7 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 spiseskje fersk ingefær, finhakket
  • et lite dryss rød pepperflak
  • sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp mirin i en kjele på høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke i 10 minutter. Hell i soyasaus, riseddik, sesamolje og sukker. Krydre med hvitløk, ingefær, pepperflak og svart pepper; la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Oppbevar i en tett lukket beholder i kjøleskapet.