
Teriyaki-saus og marinade
Lær hvordan du lager en smakfull teriyaki sauce og marinade hjemme. Perfekt til kylling, biff eller grønnsaker. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp mirin (japansk søt risvin)
- 1 kopp soyasaus
- 4 1/2 teskje riseddik
- 1 teskje sesamolje
- 1/3 kopp hvitt sukker
- 7 fedd hvitløk, finhakket
- 1 spiseskje fersk ingefær, finhakket
- et lite dryss rød pepperflak
- sort pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Kok opp mirin i en kjele på høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke i 10 minutter. Hell i soyasaus, riseddik, sesamolje og sukker. Krydre med hvitløk, ingefær, pepperflak og svart pepper; la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Oppbevar i en tett lukket beholder i kjøleskapet.