
Kokt kylling
Lær hvordan du koker saftig og smakfull kylling på en enkel måte. Perfekt som hovedrett eller i salater. Enkel oppskrift for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hel kylling (ca. 1,4 kg)
- 1 stor løk, delt i to – uten skrell
- 3 gulrøtter, delt i biter – uten skrell
- 2 stilker selleri, delt i biter
- 1 spiseskje hele pepperkorn
- vann til å dekke
Fremgangsmåte
- 1Plasser kyllingen i en stor gryte med løk, gulrøtter, selleri og pepperkorn; tilsett vann slik at det dekker. Dekk til gryten og kok opp; skru ned varmen til lav og la det småkoke i omtrent 90 minutter, eller til kyllingkjøttet faller av beinet. Ta opp kyllingen, la den avkjøle, og riv eller hakk kjøttet.