
Klassisk lasagne
Lær hvordan du lager en klassisk lasagne med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 9 lasagneplater
- 1 spiseskje olivenolje
- 450 gram kjøttdeig av storfe
- 450 gram italiensk pølse i bulk
- 1 (454 gram) boks med skivede sopp, drenert
- 1 teskje hvitløksalt
- 1 teskje tørket oregano
- 1/2 teskje tørket timian
- 1/4 teskje tørket basilikum
- 4 (425 gram) bokser med tomatsaus
- salt og pepper etter smak
- 1 (425 gram) beger ricottaost
- 3 egg, pisket
- 1/3 kopp revet Parmesanost
- 450 gram revet mozzarellaost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett lasagneplatene og olivenolje; kok til de er al dente, ca. 8–10 minutter; sil av vannet.
- 3Stek storfekjøtt og pølse i en stor gryte over middels varme; sil av fettet. Rør inn sopp, hvitløk, salt, oregano, timian, basilikum og tomatsaus. Krydre med salt og pepper; la det småkoke i 30 minutter.
- 4I mellomtiden blander du ricottaost, egg og Parmesanost i en bolle.
- 5Hell nok av kjøttsausen i en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form for å dekke bunnen i et tynt lag. Legg et lag med tre lasagneplater oppå sausen. Fordel omtrent en fjerdedel av ricottablandingen over platene. Strø omtrent en tredjedel av mozzarellaosten over ricottabasseningen, og hell deretter omtrent en tredjedel av kjøttsausen over mozzarellaen. Gjenta lagene to ganger til, og avslutt med resten av mozzarellaosten.
- 6Stek i forvarmet ovn i 90 minutter. La den hvile i 10–15 minutter før servering.