Adriennes Tom Kha Gai

Adriennes Tom Kha Gai

Lær hvordan du lager adriennes tom ka gai, en smakfull thailandsk kyllingsuppe med kokosmelk. Perfekt for en varmende og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 teskjeer peanøttolje
  • 2 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 2 spiseskjeer revet fersk ingefærrot
  • 1/4 kopp hakket sitrongress
  • 2 teskjeer knust rød chili
  • 1 teskje malt koriander
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 skinn- og benfri kyllingbrysthalvdel – skåret i tynne strimler
  • 1 løk, tynne skiver
  • 2 kopper bok choy, strimlet
  • 4 kopper vann
  • 1 (280 gram) boks kokosmelk
  • 1/4 kopp fiskesaus
  • 1/4 kopp hakket fersk koriander

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele over middels varme, varm opp peanøttolje. Rør inn hvitløk, ingefær, sitrongress, rød chili, koriander og spisskummen, og kok til det begynner å dufte, ca. 2 minutter. Rør inn kylling og løk, og kok under omrøring til kyllingen er hvit og løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn bok choy, og kok til den begynner å visne, 5 til 10 minutter. Rør inn vann, kokosmelk, fiskesaus og koriander. La det småkoke til kyllingen er gjennomkokt og smakene har blandet seg godt, ca. 30 minutter.