
Adriennes Tom Kha Gai
Lær hvordan du lager adriennes tom ka gai, en smakfull thailandsk kyllingsuppe med kokosmelk. Perfekt for en varmende og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 teskjeer peanøttolje
- 2 hvitløksfedd, tynne skiver
- 2 spiseskjeer revet fersk ingefærrot
- 1/4 kopp hakket sitrongress
- 2 teskjeer knust rød chili
- 1 teskje malt koriander
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 skinn- og benfri kyllingbrysthalvdel – skåret i tynne strimler
- 1 løk, tynne skiver
- 2 kopper bok choy, strimlet
- 4 kopper vann
- 1 (280 gram) boks kokosmelk
- 1/4 kopp fiskesaus
- 1/4 kopp hakket fersk koriander
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele over middels varme, varm opp peanøttolje. Rør inn hvitløk, ingefær, sitrongress, rød chili, koriander og spisskummen, og kok til det begynner å dufte, ca. 2 minutter. Rør inn kylling og løk, og kok under omrøring til kyllingen er hvit og løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn bok choy, og kok til den begynner å visne, 5 til 10 minutter. Rør inn vann, kokosmelk, fiskesaus og koriander. La det småkoke til kyllingen er gjennomkokt og smakene har blandet seg godt, ca. 30 minutter.