
Muffins med valmuefrø
Lær hvordan du lager perfekte poppy seed muffins med denne enkle oppskriften. En søt og saftig bakst som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 3 egg
- 2 ½ kopper hvitt sukker
- 1 ⅛ kopper vegetabilsk olje
- 1 ½ kopper melk
- 1 ½ teskje salt
- 1 ½ teskje bakepulver
- 1 ½ spiseskje valmuefrø
- 1 ½ teskje vaniljeekstrakt
- 1 ½ teskje mandel ekstrakt
- 3 kopper hvetemel
- ¾ kopp hvitt sukker
- ¼ kopp appelsinjuice
- ½ teskje vaniljeekstrakt
- ½ teskje mandel ekstrakt
- 2 teskje smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Pisk sammen eggene, 2 1/2 kopper hvitt sukker og vegetabilsk olje. Tilsett melk, salt, bakepulver, valmuefrø, vanilje, mandelessens og mel. Bland godt.
- 2Stek i papirformerte muffinsformer (fyll 3/4 fulle) eller i tre små smurte avlangformer ved 175 °C (350 °F) i 15–20 minutter for muffins og 50–60 minutter for brød. Toppen skal være brun, og en kakepinne satt inn i midten skal komme ut ren.
- 3Ta muffinsene ut så snart du kan mens de fortsatt er varme, og dypp toppene i glasur. Vend dem opp ned og avkjøl på en rist. For brødene, hell bare jevnt over glasuren over de tre brødene mens de fortsatt er i formene. La dem avkjøle til en varm temperatur og fjern dem fra formene. Ja, det kan bli litt rotete, men det er veldig godt.
- 4For å lage glasur: I en kjele over svak varme, bland 3/4 kopp sukker, appelsinjuice, 1/2 teskje vanilje, 1/2 teskje mandelessens og 2 teskjeer smør som er smeltet. Varm opp til sukkeret er løst opp. Hell over brødformene eller dypp muffinsene i glasuren når de har blitt avkjølt til romtemperatur. (Unngå å bruke glasuren hvis du ikke liker rotet.)