Hello Fresh Mobile Banner
Muffins med valmuefrø

Muffins med valmuefrø

Lær hvordan du lager perfekte poppy seed muffins med denne enkle oppskriften. En søt og saftig bakst som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 3 egg
  • 2 ½ kopper hvitt sukker
  • 1 ⅛ kopper vegetabilsk olje
  • 1 ½ kopper melk
  • 1 ½ teskje salt
  • 1 ½ teskje bakepulver
  • 1 ½ spiseskje valmuefrø
  • 1 ½ teskje vaniljeekstrakt
  • 1 ½ teskje mandel ekstrakt
  • 3 kopper hvetemel
  • ¾ kopp hvitt sukker
  • ¼ kopp appelsinjuice
  • ½ teskje vaniljeekstrakt
  • ½ teskje mandel ekstrakt
  • 2 teskje smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1Pisk sammen eggene, 2 1/2 kopper hvitt sukker og vegetabilsk olje. Tilsett melk, salt, bakepulver, valmuefrø, vanilje, mandelessens og mel. Bland godt.
  2. 2Stek i papirformerte muffinsformer (fyll 3/4 fulle) eller i tre små smurte avlangformer ved 175 °C (350 °F) i 15–20 minutter for muffins og 50–60 minutter for brød. Toppen skal være brun, og en kakepinne satt inn i midten skal komme ut ren.
  3. 3Ta muffinsene ut så snart du kan mens de fortsatt er varme, og dypp toppene i glasur. Vend dem opp ned og avkjøl på en rist. For brødene, hell bare jevnt over glasuren over de tre brødene mens de fortsatt er i formene. La dem avkjøle til en varm temperatur og fjern dem fra formene. Ja, det kan bli litt rotete, men det er veldig godt.
  4. 4For å lage glasur: I en kjele over svak varme, bland 3/4 kopp sukker, appelsinjuice, 1/2 teskje vanilje, 1/2 teskje mandelessens og 2 teskjeer smør som er smeltet. Varm opp til sukkeret er løst opp. Hell over brødformene eller dypp muffinsene i glasuren når de har blitt avkjølt til romtemperatur. (Unngå å bruke glasuren hvis du ikke liker rotet.)