
Maple-glaserte ribbe
oppskrift på maple glazed ribs – saftige ribbe med en søt og aromatisk glaze laget med lønnesirup. perfekt for helgen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 170 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund baby back ribbe av svinekjøtt
- 3/4 kopp lønnesirup
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 2 spiseskjeer ketchup
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje sennepspulver
Fremgangsmåte
- 1Legg ribbe i en stor kjele, og dekk med vann. Dekk til, og la småkoke i 1 time, eller til kjøttet er mørt. Sil av vannet, og overfør ribben til en flat serveringsskål.
- 2I en liten kjele, rør sammen lønnesirup, brunt sukker, ketchup, eddik, Worcestershire-saus, salt og sennepspulver. Kok opp, og la småkoke i 5 minutter, rør jevnlig. La det avkjøle litt, hell deretter over ribben, og la marinere i kjøleskapet i 2 timer.
- 3Forbered grillen for indirekte varme. Ta ribben ut av marinaden. Hell marinaden over i en liten kjele, og kok opp i flere minutter.
- 4Pensle risten lett med olje. Stek ribben i ca. 20 minutter, og pensle ofte med den kokte marinaden, til de er pent glasert.