Provençalske short ribs med oliven og urter

Provençalske short ribs med oliven og urter

Lær å lage deilige provençalske short ribs med oliven og urter. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer familien. Enkel oppskrift og tips!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp allsidig mel
  • Salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 2,3 kg short ribs (ikke krysskutte flanken)
  • 4 ss olivenolje, delt
  • 2 mellomstore rødløk, kuttet i 2,5 cm biter
  • 2 gulrøtter, kuttet i 1,25 cm biter
  • 1 selleristang, kuttet i 1,25 cm biter
  • 3 store hvitløksfedd, hakket
  • 2 ss hakket fersk rosmarin
  • 1 ss ferske timianblader
  • 4,75 dl fyldig rødvin, som Côtes du Rhône eller Bordeaux
  • 4,75 dl lavsaltet kyllingkraft
  • 1 boks (425 g) hele, skrelte tomater i juice
  • 3/4 kopp balsamicoeddik
  • 2/3 kopp (100 g) uten stein kalamataoliven, skylt og tørket
  • 1 navleoransje
  • Polenta, nudler eller poteter
  • Spesialutstyr: En bred, tung gryte på 6–8 liter med tett lokk (for alternativ, se Koks' notater)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F) med risten i nederste tredjedel.
  2. 2Bland sammen mel med 1 ½ teskje salt og ½ teskje pepper i en bolle.
  3. 3Tørk ribbeina godt og vend dem lett i melet, slik at overflaten dekkes lett, og ryst av overflødig mel.
  4. 4Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk gryte på 6 til 8 liter over middels høy varme til den skinner.
  5. 5Brun ribbeina i tre omganger, ca. 8 minutter per batch.
  6. 6Legg de brunede ribbeina på et fat.
  7. 7Kast fettet fra gryten.
  8. 8Kok løk, gulrøtter og selleri i de resterende 2 spiseskjeene olje med ½ teskje salt over middels varme, og rør av og til, til grønnsakene er akkurat myke og begynner å få farge, ca. 8–10 minutter.
  9. 9Tilsett hvitløk og urter, og kok under omrøring ofte, til hvitløken er myk og aromatisk, ca. 2 minutter.
  10. 10Hell i vin og kok opp til det er redusert til halvparten, ca. 8 minutter.
  11. 11Rør inn buljong, hakkede tomater med juice og eddik, og la det småkoke.
  12. 12Legg ribbeina tilbake i gryten.
  13. 13Dekk med lokk, og sett gryten i ovnen.
  14. 14La det småkoke til ribbeina er møre, ca. 3 til 3¼ timer.
  15. 15Bruk en hullsleiv til å overføre ribbeina til en skål.
  16. 16La kokevæsken stå et øyeblikk, og skum av fett fra toppen.
  17. 17Rør inn oliven.
  18. 18Smak til med salt og pepper, og juster krydderet etter behov.
  19. 19Legg kjøttet tilbake i gryten.
  20. 20Riv skallet av en appelsin over retten rett før servering.
  21. 21Forvarm ovnen til 175°C (350°F) med risten i nederste tredjedel.
  22. 22Bland sammen mel med 1 ½ teskje salt og ½ teskje pepper i en bolle.
  23. 23Tørk ribbeina godt og vend dem lett i melet, og ryst av overflødig mel.
  24. 24Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk gryte på 6 til 8 liter over middels høy varme til den skinner.
  25. 25Brun ribbeina i tre omganger, ca. 8 minutter per batch.
  26. 26Legg de brunede ribbeina på et fat.
  27. 27Kast fettet fra gryten.
  28. 28Kok løk, gulrøtter og selleri i de resterende 2 spiseskjeene olje med ½ teskje salt over middels varme, og rør av og til, til grønnsakene er akkurat myke og begynner å få farge, ca. 8–10 minutter.
  29. 29Tilsett hvitløk og urter, og kok under omrøring ofte, til hvitløken er myk og aromatisk, ca. 2 minutter.
  30. 30Hell i vin og kok opp til det er redusert til halvparten, ca. 8 minutter.
  31. 31Rør inn buljong, hakkede tomater med juice og eddik, og la det småkoke.
  32. 32Legg ribbeina tilbake i gryten.
  33. 33Dekk med lokk, og sett gryten i ovnen.
  34. 34La det småkoke til ribbeina er møre, ca. 3 til 3¼ timer.
  35. 35Bruk en hullsleiv til å overføre ribbeina til en skål.
  36. 36La kokevæsken stå et øyeblikk, og skum av fett fra toppen.
  37. 37Rør inn oliven.
  38. 38Smak til med salt og pepper, og juster krydderet etter behov.
  39. 39Legg kjøttet tilbake i gryten.
  40. 40Riv skallet av en appelsin over retten rett før servering.