
Banan- og nøttemuffins
Lær hvordan du lager deilige banan nut muffins med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som snacks, med nøtteaktig smak og saftig konsistens.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 1/4 teskje natron
- 1/8 teskje salt
- 2 eggehviter
- 1 kopp moste bananer
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 teskje sitrusskall (sitronzest)
- 1/4 kopp hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Spray muffinsformer med non-stick matlagingsspray.
- 2I en stor bolle, rør sammen mel, bakepulver, natron og salt.
- 3I en middels stor bolle, pisk eggehvitene lett. Rør inn bananer, sukker, olje og sitronzest. Tilsett i melblandingen og rør forsiktig til det er godt blandet. Rør inn valnøtter. Fyll muffinsformene to tredjedeler fulle.
- 4Stek i ca. 20 til 25 minutter, eller til toppene er lett brune. Ta muffinsene ut av formen.