Sopppai

Sopppai

oppskrift på mushroom pie – en deilig og enkel sopppai som passer til enhver anledning. lær hvordan du lager en smakfull sopppai fra bunnen av.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
bakeverk

Ingredienser

  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 (280 gram) pakke ferske sopp, skivet
  • 1 stor løk, hakket
  • 4 skiver bacon, hakket
  • 3/4 kopp kremfløte
  • 1 kopp revet sveitsisk ost
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 teskje hakket frisk dill
  • 1 (490 gram) pakke frossen butterdeig, tint
  • 1 egg, vispet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp, løk og bacon; kok og rør i omtrent 5 minutter, eller til grønnsakene er møre. Reduser varmen til middels, og tilsett fløte og dill; kok og rør i ytterligere ca. 10 minutter. Ta av varmen, og rør inn osten.
  3. 3Legg ett ark med butterdeig på et godt smurt stekebrett, og hell soppfyllet over. Legg det andre arket oppå, og press kantene sammen for å forsegle. Lag noen hull i toppen med en gaffel. Pensle toppen med sammenvispet egg.
  4. 4Stek i ca. 40 minutter i den forvarmede ovnen, eller til den er gyllenbrun. Avkjøl, og skjær i firkanter før servering.