Tante Bevs berømte eplepai

Tante Bevs berømte eplepai

Lær å lage aunt bev's berømte eplepai med denne enkle oppskriften. Perfekt for høstsesongen, enkel å lage, og garantert deilig!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 7 sure epler, skrellet og kjernet
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 1 ½ teskje malt kanel, eller etter smak
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • ½ teskje malt muskatnøtt
  • salt etter smak
  • 2 oppskrifter ustekte paibunner
  • 1 spiseskje smør

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  2. 2Skjær eplene i skiver på ¼ tomme.
  3. 3I en blandebolle, kombiner sukker, kanel, mel, muskatnøtt (eller eplekrydder) og salt; bland godt. Hell krydderblandingen over eplene og rør til eplene er dekket.
  4. 4Legg én paideig i en 23 cm dyp paiform. Plasser eplene i paideigen. Fordel smør jevnt over eplefyllet. Legg den øverste paideigen over eplene. Trykk deigen forsiktig ned og skjær 3 eller 4 snitt i toppen for å slippe ut damp mens paien stekes.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen i 50 minutter, eller til skorpen er gyllenbrun. Sjekk paien etter de første 30 minuttene: hvis skorpen allerede er brun, reduser varmen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) for å la eplene koke uten at skorpen brenner seg.